Jak ręcznie usuwać kontakty z mojej listy?

Nasz system daje możliwość usuwania pojedynczych kontaktów lub całych grup odbiorców. Przejdź do menu Listy i wybierz opcję Pokaż wszystkie kontakty.

Usuwanie pojedynczych kontaktów z wybranej listy

  1. Wybierz opcję Zaawansowane wyszukiwanie, aby stworzyć złożone kryteria wyszukiwania.
  2. Rozwiń menu Wybierz wszystkie listy i wybierz jedną listę. Dzięki temu system wyświetli kontakty, które znajdują się w wybranej liście.
  3. Skieruj kursor na ikonę Akcji (pionowy wielokropek) i wybierz opcję Usuń z listy. Dzięki temu usuniesz wybrany kontakt tylko z tej jednej listy.

Usuwanie grupy kontaktów z wybranej listy

  1. Powtórz dwa pierwsze kroki z instrukcji usuwania pojedynczych kontaktów.
  2. Sprawdź rezultaty i wybierz kontakty, które chcesz usunąć.
  3. Rozwiń szary przycisk Akcje znajdujący się nad listą kontaktów i wybierz opcję Usuń z listy.
    Uwaga: Wybranie opcji Usuń sprawi, że wybrane kontakty zostaną usunięte ze wszystkich list, w których się znajdują.
    Usunięte ręcznie kontakty możesz znaleźć poprzez wyszukiwanie kontaktów nieaktywnych z poziomu Zaawansowanego wyszukiwania. Możesz także przejść do menu Listy>>Wyszukiwanie i wejść w kontakty nieaktywne przez link znajdujący się pod liczbą wszystkich kontaktów z prawej strony ekranu.
    Możesz także usuwać kontakty z wielu list naraz, zwłaszcza jeśli chcesz pozbyć się zduplikowanych kontaktów. Szczegółową instrukcję usuwania duplikatów znajdziesz w artykule Jak usuwać duplikaty z mojej listy.