Jak zmienić liczbę osób mających dostęp do mojego konta?

Pakiet Basic nie zawiera opcji dodawania współpracowników. W pakiecie Plus dostęp do konta może mieć łącznie trzech użytkowników (właściciel konta i dwóch współpracowników), a w pakiecie Professional – pięciu użytkowników (właściciel konta i czterech współpracowników). Jeżeli chcesz dać dostęp do konta większej liczbie osób niż przewiduje Twój plan cenowy, dodatek multi-user pozwala na dodanie 5 współpracowników więcej. Koszt dodatku wynosi 80 PLN miesięcznie za 5 współpracowników. Opłata za dodatek będzie pobierana co 30 dni, do momentu wyłączenia automatycznego odnawiania dodatku. Po zakupie dodatku, zyskasz możliwość dodawania pojedynczych współpracowników w cenie 20 PLN za każdego z nich.

Uwaga: jeżeli masz konto Basic i wykupiłeś dodatek multi-user, ale chcesz dodać kolejnych współpracowników, zawsze masz możliwość przejścia na plan Plus lub Professional. Poza funkcją multi-user, konta Plus i Professional oferują większe rozmiary list, nieograniczoną liczbę landing pages, webinary dla 100 lub 300 uczestników i dostęp do większej ilości narzędzi marketing automation.

Zakup dodatku

  1. Rozwiń menu Profil i wybierz opcję Moje płatności.
  2. Przejdź do sekcji Dodatki.
  3. Znajdź dodatek Zespół i kliknij przycisk Kup teraz.
  4. Zaznacz zgodę na obciążenie karty kredytowej dodatkową opłatą.

Po zakupie funkcji Zespół, w menu Dodatki pojawi się widget z włączoną opcją automatycznego odnawiania. Zobaczysz tam również informację o liczbie dodanych przez Ciebie współpracowników.

Zmniejszanie liczby współpracowników z dostępem do Twojego konta

Jeżeli dodałeś już maksymalną liczbę współpracowników, na którą pozwala limit funkcji zespół, przed ustawieniem nowego limitu musisz usunąć niektórych współpracowników. Uwaga: Dalej będziesz mieć dostęp do treści stworzonych przez usuniętych współpracowników. Jeżeli w przyszłości znów dodasz ich do swojego konta, nie będą mieli dostępu do swoich wcześniejszych projektów.

Aby usunąć współpracownika:

  1. Rozwiń menu Profil i wybierz opcję Zespół.
  2. Kliknij przycisk Zarządzaj dostępami.
  3. Rozwiń menu Akcje przy imieniu wybranego współpracownika i wybierz opcję Usuń.
  4. Potwierdź wybór.

Po usunięciu współpracowników, będziesz mógł zmniejszyć limit dodatku multi-user. Aby to zrobić:

  1. Przejdź do widgetu Zespół na stronie Dodatki.
  2. Kliknij przycisk zmień, który znajduje się obok obecnej liczby współpracowników.
  3. Przesuń suwak, aby zmienić całkowitą liczbę współpracowników z dostępem do konta.
  4. Kliknij przycisk Zastosuj.

Wyłączanie dodatku Zespół

Jeżeli chcesz wyłączyć dodatek, przejdź do menu Profil>>Moje rozliczenia>>Dodatki i wyłącz opcję automatycznego odnawiania dodatku.