GetResponse w czołówce najszybciej rozwijających się firm w Europie.

Gdańska spółka GetResponse została wyróżniona w 16. edycji rankingu Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. To kolejny sukces firmy - lidera wśród platform do email marketingu na rynku międzynarodowym.

Konkurs przeznaczony jest dla przedsiębiorstw technologicznie innowacyjnych z Europy Środkowej. Obejmuje kategorię główną „Technology Fast 50” oraz dwie podkategorie: „Wschodzące Gwiazdy” i „Wielka Piątka”. Dzięki doskonałym wynikom sprzedaży oraz 268% wzrostowi przychodów, GetResponse znalazło się wśród laureatów głównej kategorii. Oznacza to, że firma jest jednym z 50 najprężniej rozwijających się przedsiębiorstw w Europie.

Do tegorocznej edycji rankingu zgłosiły się 64 polskie firmy, a do ścisłej czołówki przedostało się 19 z nich, w tym także GetResponse. W konkursie brały udział przedsiębiorstwa z całej Europy, m.in. z Chorwacji, Węgier, Czech i Słowacji.

- To niesamowity zaszczyt oraz ogromne wyróżnienie dla naszego zespołu. Cieszymy się, że znaleźliśmy się w tak znakomitym gronie – mówi Daniel Brzeziński, VP of Marketing and Product Development. – Każdego dnia wkładamy mnóstwo pasji w naszą pracę, dzięki czemu jesteśmy doceniani nie tylko przez polskich, ale przede wszystkim przez zagranicznych klientów. Bardzo nam miło, że to, co robimy, zostało docenione w kontekście rynku międzynarodowego.

Zwycięzców wytypowano w oparciu o procentowy wzrost przychodów operacyjnych na przestrzeni analizowanych lat. Gala wręczenia nagród odbyła się 28 października w Warszawie, a wyróżnienie w imieniu GetResponse odebrał Maciej Ossowski, Director of Enterprise Sales.