Forms on the Go – aplikacja mobilna GetResponse do budowania bazy odbiorców

GetResponse uruchomił Forms on the Go - aplikację mobilną umożliwiającą budowanie bazy odbiorców w trybie online i offline.

GetResponse, największy w Polsce dostawca usług email marketingowych, wprowadził kolejną aplikację mobilną swojego serwisu. Forms on the Go umożliwia budowanie bazy odbiorców kampanii email marketingowej bez potrzeby wykorzystania do tego strony internetowej lub tzw. landing page.

Dzięki aplikacji każdy użytkownik może zbierać adresy email klientów podczas targów, konferencji, spotkań biznesowych lub w miejscu sprzedaży i zapisywać je bezpośrednio w koncie GetResponse.

"Można oczywiście korzystać z papierowych formularzy zapisu, tylko, że ich przechowywanie może być kłopotliwe. Korzystanie z naszej aplikacji jest nie tylko prostsze, ale pozwala również zaoszczędzić sporo czasu. Wszystkie dodane adresy email są automatycznie umieszczane w aktywnej kampanii email marketingowej i mogą od razu brać udział w cyklu autoresponderów” – mówi Daniel Brzeziński, Dyrektor Product Developmentu i Marketingu w Implix (GetResponse).

Aby rozpocząć pracę z aplikacją wystarczy aktywne konto GetResponse i iPad. Samą aplikację Forms on the go można pobrać za darmo z iTunes.

Aplikacja Forms on the go nie potrzebuje żadnego zewnętrznego dysku. Wszystkie kontakty są automatycznie dodawane do kampanii prowadzonej w koncie GetResponse. Co najważniejsze, bazę odbiorców można budować nawet jeśli połączenie z internetem nie jest aktywne. Gdy aplikacja pracuje w trybie offline wszystkie zapisane kontakty są przechowywane w jej pamięci i zostaną przeniesione do kampanii GetResponse w momencie połączenia urządzenia z internetem.