GetResponse wśród najlepszych pracodawców Polski

Firma GetResponse (wcześniej Implix) zajęła drugie miejsce w dziewiątej edycji Badania Najlepsi Pracodawcy 2014 realizowanym przez globalną firmę doradczą Aon Hewitt. W tej edycji programu udział wzięło 108 firm, które zatrudniają łącznie 59.581 osób.

Badanie brało pod uwagę przede wszystkim rolę i postrzeganie zarządu firmy oraz wiarygodność i spójność działań podejmowanych przez markę, zarówno tych zorientowanych na klienta jak i wobec pracowników. Pracownicy badanych firm zwrócili uwagę na istotność pozycji lidera w firmie, który realizuje strategię firmową przy jednoczesnym zorientowaniu na zespół.

Firma GetResponse po raz pierwszy wzięła udział w badaniu osiągając wysoką drugą pozycję,bijącym sercem naszej firmy jest dekalog wartości. Siedem jego pozycji dotyczy zaangażowania: pokaż swój zapał i energię, bądź uczciwy i szczery w komunikacji, ucz się i dziel się swoją wiedzą, rozwijaj się, przystosowuj i akceptuj zmiany, dbaj o optymizm w zespole, baw się i bądź aktywny, bądź skromny.mówi Szymon Grabowski, prezes zarządu.

GetResponse to platforma automatyzująca marketing. Rozwiązania oferowane przez firmę, takie jak email marketing oraz marketing automation pomagają małym średnim firmom oraz korporacjom w zwiększaniu sprzedaży. Od początku istnienia firma postawiła na ludzi, konsekwentnie wierząc, że największy potencjał tkwi w zgranym zespole,dziś możemy być dumni z obsługiwania 350,000 klientów z całego świata. 96,2% naszego biznesu to eksport, zaś główne rynki to USA, Kanada, Australia, kraje UE, Rosja oraz rynki azjatyckie. Naszym największym sukcesem jest jednak nie sukces finansowy, lecz zbudowanie genialnego zespołu i stworzenie przyjaznego środowiska, w którym ludzie mogą uwolnić swój prawdziwy potencjał.wyjaśnia Szymon Grabowski.

Oprócz oceny pracy zarządu oraz zorientowania nie tylko na sprzedaż, ale także na ludzi i ich rozwój, pracownicy którzy wzięli udział w badaniu poddali ocenie czynnik „work life balance”

Według ekspertów firmy Aon Hewitt to właśnie on ma kluczowy wpływ na stałe utrzymanie zaangażowania i motywacji zespołu. GetResponse również w tym kierunku podejmuje liczne działania chcąc zapewnić swoim pracownikom możliwość rozwoju i zbudować atmosferę sprzyjającą kreatywności − aby każdy czuł się w firmie jak w domu i poczuł przyjazną atmosferę, nasz zespół jest zapraszany do świętowania różnych okazji. W pracy można się odprężyć w “relax roomie”, zapewniamy także prywatny plan opieki zdrowotnej, wspieramy aktywność sportową, a także współfinansujemy dojazdy do biura itp. Dofinansowujemy posiłki, zapewniamy darmowe śniadania, świeże owoce, soki jednodniowe oraz napoje energetyczne. Dodatkowo, w każdy piątek serwujemy pyszne ciastododaje Szymon Grabowski.