GetResponse organizuje EmailCamp – pierwszy w Polsce cykl spotkań poświęcony najlepszym praktykom w email marketingu

23 września w Gdańsku oraz 27 września w Warszawie odbędą się pierwsze spotkania z cyklu EmailCamp. Jest to odpowiedź na sygnały od marketerów, którzy dobrze rozumieją kluczową rolę komunikacji emailowej we współczesnym marketingu, ale szukają porad, jak te działania optymalizować. Imprezę organizuje dostawca jednej z najpopularniejszych platform email marketingowych na świecie i lider email marketingu wPolsce – GetResponse

Podczas spotkań EmailCamp omówione zostaną najlepsze praktyki email marketingowe, najnowsze trendy w branży oraz kierunki rozwoju email marketingu w Polsce i na świecie. Prezentacje i dyskusje poprowadzą eksperci z GetResponse, którzy na co optymalizują kampanie emailingowe dla klientów z całego świata.

"EmailCamp to kontynuacja strategii dzielenia się naszym 11-letnim doświadczeniem w email marketingu na rynkach europejskich i w USA. Cykl spotkań rozpoczynamy w Gdańsku i Warszawie, ale już wkrótce planujemy kontynuować spotkania we wszystkich większych miastach." - mówi Szymon Grabowski, prezes firmy Implix sp. z o.o. i twórca platformy GetResponse. "Na EmailCamp zapraszamy wszystkich marketerów, którzy szukają sposobów na zwiększenie efektywności swoich działań w Internecie, zarówno tych, którzy już korzystają z email marketingu, jak i tych, którzy chcą się przekonać, czy warto. Spotkania mają nieformalną – barcampową formułę, bo wierzymy, że taka rodzi najlepsze pytania, pomysły i rozwiązania, jednocześnie sprzyjając edukacji."

Podczas EmailCampu poruszone zostaną tematy związane m.in. z budowaniem listy subskrybentów, efektywną kreacją newsletterów, współpracą z dostawcami usług email marketingowych, video email marketingiem czy integracją z portalami społecznościowymi. Ostateczna lista tematów w każdym mieście zostanie ustalona na podstawie wyników głosowania, do którego podczas dokonywania rejestracji zaproszeni są wszyscy uczestnicy imprezy.

Aby wziąć udział w EmailCamp, należy dokonać rejestracji poprzez stronę internetową EmailCamp.pl. Udział w wydarzeniu jest całkowicie bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona wielkością lokalów. Zapisy już trwają na stronie: www.EmailCamp.pl.