Jak dodać link do rezygnacji z otrzymywania SMS-ów do treści wiadomości SMS?

Możesz z łatwością dodać do wiadomości SMS link do rezygnacji z otrzymywania SMS-ów. Link ten można śledzić.

Funkcja wysyłania SMS jest dostępna tylko dla planu MAX. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej na temat GetRespone MAX.

  1. Przejdź do zakładki Narzędzia > SMS  i kliknij przycisk Stwórz wiadomość SMS.
  2. W sekcji Treść wiadomości kliknij + link do wypisu, aby dodać link do wiadomości SMS. 

Gdy odbiorca wiadomości SMS kliknie link, zostanie przekierowany na stronę, gdzie będzie mógł wycofać swoją zgodę na otrzymywanie SMS-ów.

Gdy kontakt kliknie przycisk Tak, wypisz zostanie dodany do listy rezygnacji z SMS-ów w subkoncie i zostanie wykluczony z jakichkolwiek kolejnych wysyłek z tego subkonta.

Uwaga: subskrybent nie zostanie usunięty z listy kontaktów, do której jest zapisany.

Co stanie się, gdy kontakt zrezygnuje z otrzymywania SMS-ów?

Za każdym razem, kiedy z subkonta wysyłana jest wiadomość SMS, numery kontaktów, które wycofały swoją zgodę są automatycznie wykluczone z listy odbiorców.

Statystyki rezygnacji z otrzymywania SMS-ów dostępne są w statystykach każdej wiadomości SMS.

Ze względu na przepisy dotyczące ochrony prywatności nie można sprawdzić, które numery znajdują się na liście rezygnacji. Nie pokazujemy także ile kontaktów wypisało się z każdego subkonta.

Lista wypisanych kontaktów ma również zastosowanie dla SMS-ów wysyłanych do numerów z pliku.