Jak kontakt może wypisać się z mojej listy?

Wszystkie wiadomości wysłane za pośrednictwem GetResponse zawierają na dole link rezygnacji z subskrypcji. Aby zrezygnować z otrzymywania dalszych wiadomości, odbiorca musi kliknąć ten link.
Poniżej znajdziesz przykładową stopkę wiadomości wysłanej z GetResponse.

Odbiorca klika link i przechodzi na stronę rezygnacji z subskrypcji, na której może:

  • Zarządzać swoimi zgodami i uprawnieniami, np. zgodą na śledzenie otwarć wiadomości e-mail.
  • Wybrać listę lub listy mailingowe, z których chce całkowicie się wypisać.
Przykładowa strona wypisu, na której można zarządzać zgodami oraz wypisać się z list.

Po wypisie z listy, kontakt będzie mógł wybrać powód, dla którego rezygnuje z subskrypcji. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Wyszukiwanie wypisanych kontaktów

Jeżeli chcesz znaleźć kontakty, które wypisały się z listy:

Przejdź do menu Kontakty (na górze strony) > Pokaż wszystkie kontakty > Nieaktywne (po prawej stronie pod liczbą kontaktów)

Usunięte kontakty będą wyświetlane domyślnie. Zobaczysz tam kontakty, które wypisały się z listy oraz te usunięte przez Ciebie. Wypisane kontakty pozostają widoczne do wglądu przez 60 dni od momentu wypisania się z listy.

Możesz również sprawdzić kolumnę Powód, aby uzyskać więcej informacji, dlaczego kontakt został usunięty.