GetResponse wprowadza pierwszą w Polsce usługę video email marketingu

Platforma email marketingowa GetResponse jako pierwsza na polskim rynku wprowadza zintegrowaną usługę video email marketingu. Dołączając treści video do newsletterów, polscy przedsiębiorcy mogą teraz osiągać nawet o 96,38% lepsze rezultaty ze swoich kampanii.

Polscy użytkownicy GetResponse od dziś mogą wysyłać wiadomości video bez konieczności korzystania z dodatkowego oprogramowania czy specjalistycznej wiedzy. Za pomocą prostej w użyciu aplikacji, GetResponse umożliwia nagrywanie filmów video wyłącznie przy pomocy kamery internetowej, a także importowanie i przechowywanie do 100 MB plików multimedialnych.

Intuicyjny w obsłudze edytor pozwala automatycznie wstawić w treść newslettera grafikę przypominającą pierwszy kadr z filmu, wzbudzając zainteresowanie odbiorców i podwyższając skuteczność mailingów.

"Według Gemiusa, blisko 75% polskich internautów korzysta z serwisów wideo. Ogromna potencjał wideo polscy przedsiębiorcy mogą teraz wykorzystać w email marketingu. Nasze ostatnie badania dowiodły, że video emaile generują nawet do 96.38% wyższy wskaźnik klikalności od zwykłych newsletterów. To pokazuje jak skuteczne może być zastosowanie video email marketingu." - mówi Szymon Grabowski, twórca i założyciel GetResponse.

Do końca lata można wysyłać video emaile bez opłat, zakładając darmowe konto GetResponse na stronie http://www.getresponse.pl.